K rybám a morským plodom
Grilované mäso a zelenina
Do polievok
| producent | agrofin d.o.o. |
| kultivar | Frantoio |
| hodnota | extra panenský olivový olej |
| typ | monokultivar |
| rok | 2020/ 2021 |
| úroda | od 3. októbra do 18. novembra |
| kategória | stredne ovocná |
| vyprodukovaných litrov | 8400 |
| balenie | 0,25 l, 0,50 l |
| kyslosť | 0.19 % |
| peroxidy | 6.34 meq O2/kg |
| polyfenoly celkom | 319.92 ppm |
| tokoferoly | 173.27 ppm |
| kyselina olejová | 75.17 % |
| nutričné hodnoty na 100 ml | |
| energia hodnota kJ/kca | 3404/828 |
| tuky z toho | |
| nasýtené mastné kyseliny | 16 g |
| mononenasýtené mastné kyseliny | 69 g |
| polynenasýtené mastné kyseliny | 7 g |
| sacharidy | 0 g |
| z toho cukry, bielkoviny, soli | 0 g |
| Olivový olej výberovej kategórie, získaný priamo z olív a výlučne mechanickými spôsobmi. | |
| krajina pôvodu | Carigador (Verteneglio) a Zambratija (Salvore) – Chorvátsko |
| pôda | hlinité pôdy bohaté na vápenec, pôdu obohacujúce o dôležité chemické a organoleptické vlastnosti |
| opelenie | organické |
| fytosanitárne opatrenia | integrovaná ochrana rastlín proti škodcom pomocou produktov s nízkym dopadom na životné prostredie |
| metódy zberu olív | ručný zber, s pomocou hrebeňov a sietí |
| spracovanie olív | v dvojfázovom mlyne do 6 hodín od zberu |
| charakteristika mlyna | olivy sa lisujú v ten istý deň, ako sa zberajú, vo vlastnom podniku. Dvojfázový dekantér Pieralisi na spracovanie za studena (teploty pod 27 ° C) |
| skladovanie oleja | nádrže z nehrdzavejúcej ocele udržiavané plné a s regulovanou teplotou po celý rok (14 - 16 ° C). Uskladňujte na suchom a tmavom mieste, nie v blízkosti svetelných a tepelných zdrojov. |
| certifikácie | organický |
| dovoz a distribúcia | EnTrade SK, s.r.o., Centrum 30, 01701 Považská Bystrica |